به گزارش راهبرد معاصر، یکی از مهمترین بخشهای هر رسانهای چه نمایشی و چه غیرنمایشی در نوع پویایی اطلاعرسانی است. یعنی در وهله اول رسانه باید بتواند به بهترین شکل و با تکنیکِ درست و منطقی، در خبررسانی و اطلاعرسانی پیشگام باشد. همانطور که انتظار میرود مردم خبرهایشان را ابتدا از صدا و سیما دریافت کنند تا بعضاً ضدونقیضهای فضایمجازی!
البته در جنگ 12 روزه تلویزیون سعی کرد این روایت اول بودن را در دست داشته باشد و مخاطب هم روی آنتن تلویزیون به وجه تمایزِ میان خبرهای فیک و خبرهای معتبر برسد. با اعلام پربیننده بودنِ شبکه خبر در ایام جنگ 12 روزه توسط رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، همگان به این واقعیت دست پیدا میکنند مردم خبرها و تحلیلهایشان را از تلویزیون دریافت کردهاند.
اما در این میان انتقاداتی هم به حضور برخی کارشناسان و نکات غیرسنجیده و غیرمستدلی که در این میان مطرح کردند و یا کارشناسانی که بعضاً تکراری هم به آنتن رسیدند.
حسن عابدینی معاون سیاسی صداوسیما در گفتوگویی کوتاه با خبرنگار تسنیم به این نکات پاسخ داد. او درباره صدرنشینی شبکه خبر در ایام جنگ 12 روزه تأکید کرد: برای پربینندهتر شدن و قرار گرفتن شبکه خبر در صدر، تلاشهای بسیاری صورت گرفته است. با توجه به حجم بالای اخبار ضد و نقیض در حوزههای مختلف، صداوسیما با هوشمندی از درگیر شدن با اخبار جعلی و انتشار اطلاعات نادرست خودداری کرده است و ما همواره تلاش کردیم با توجه به استانداردها، درصدر نگاه مخاطبان قرار بگیریم.
عابدینی در خصوص حمله به ساختمان شیشهای و حس و حالی که آن لحظات پیدا کرد، گفت: جنگ، با وجود تمام سختیهایش، فرصتی برای کشف جوهره واقعی انسانها فراهم میآورد. به نظرم میرسد که صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در این حادثه، جوهره اصلی خود را به نمایش گذاشت و کارنامه درخشانی از خود نشان داد. همین که توانستیم آنتن را قطع نکنیم و تا آخرین لحظه، خانم امامی به عنوان نمادی از یک زن مسلمان رسانهای، خطبه عظیم و جهانی را قرائت کردند، همه اینها کمککننده بود. ما باید تلاش کنیم که انشاالله وضعیت روز به روز به رسانه تراز انقلاب اسلامی نزدیکتر شویم.
او در پاسخ به این سوال که چه درسی از این جنگ 12 روزه آموختهاند، اشاره کرد که تدبیری که پیش از این نیز صورت گرفته بود، با شتاب بیشتری در حال پیشرفت است. انشاالله اجازه داده نخواهد شد که رژیم صهیونیستی صدای حقیقت را خاموش کند.
معاون سیاسی صداوسیما در خصوص انتقاداتی که به کارشناسان و گاهی حاشیهسازیها وارد میشود، خاطرنشان کرد: تدابیری اندیشیده شده است. اینکه کارشناسی میآید و یک ساعت صحبت میکند، اما جملهای که میگوید تنها 5، 10 یا 15 ثانیه در رسانه منعکس میشود، خب طبیعتاً باید همه کارشناسان و همه کسانی که تریبون در اختیارشان قرار میگیرد، در مسیر افزایش اتحاد، انسجام و وحدت ملی گام بردارند. اینکه موارد استثنایی که گاهی پیش میآید وجود دارد و باید برطرف شود.
او در پاسخ به این سؤال که برخی به کارشناسان تکراری هم انتقاد دارند، افزود: تلاش کردیم در تنوع کارشناسان استفاده کنیم، در این دوره کوتاه، بیش از 740 کارشناس دعوت شدهاند که این تنوع، شامل همه سلایق و گروهها است./تسنیم